SMIT Riooltechniek

Van werker naar ondernemer: Het inspirerende verhaal van Bram Smit

De reis naar ondernemerschap

In onze eerste podcastaflevering hadden we een gesprek met Bram Smit, directeur van SMIT Riooltechniek. Een ondernemer die de rioleringsbranche heeft getransformeerd. Bram deelde zijn transitie van werknemer naar het opzetten van zijn eigen bedrijf. Zijn passie voor ondernemerschap en het creëren van een positieve werkomgeving staan centraal in zijn succesverhaal.

Bouwen aan een merk en cultuur

Bram benadrukte het belang van het bouwen aan een sterk merk en het onderhouden van een positieve bedrijfscultuur. Hij gelooft sterk in het bieden van een ondersteunende omgeving voor zijn werknemers en het stimuleren van hun groei en ontwikkeling binnen het bedrijf.

Een visie voor de toekomst: nieuw pand en ondersteuning voor startups

In zijn visie voor de toekomst, deelde Bram Smit enthousiast over zijn plannen voor het bouwen van een nieuw pand. Dit pand is niet zomaar een uitbreiding van de fysieke ruimte, maar een broedplaats voor innovatie en ondersteuning. Bram ziet dit nieuwe pand als een kans om startups te ondersteunen en faciliteiten te bieden die bijdragen aan de groei en het welzijn van zijn werknemers. Hij droomt van een multifunctionele ruimte waarin niet alleen zijn rioleringsbedrijf kan groeien, maar ook andere jonge ondernemingen kunnen profiteren van de gedeelde kennis, middelen en een stimulerende omgeving. Het idee omvat het bieden van faciliteiten, zoals een sportcentrum, wat niet alleen de fysieke gezondheid van zijn team bevordert, maar ook een levendige, energieke bedrijfscultuur creëert die innovatie en samenwerking stimuleert. Dit toekomstbeeld illustreert Brams toewijding aan duurzame groei, niet alleen voor zijn eigen onderneming, maar ook voor medewerkers en omgeving. 

Inspiratie voor ondernemers

Brams verhaal is een inspiratiebron voor elke ondernemer die ernaar streeft om een harmonieuze balans te vinden tussen persoonlijke waarden en zakelijk succes. Zijn toewijding aan groei, innovatie en het bouwen van een betekenisvolle bedrijfscultuur belichten de essentie van waar ondernemerschap om draait.

Dit gesprek benadrukt dat ware ondernemerschap niet alleen gaat over het behalen van zakelijk succes, maar ook over het creëren van een impactvolle omgeving waarin werknemers en partners kunnen groeien. Brams reis van een werknemer naar een succesvolle ondernemer onderstreept het belang van doorzettingsvermogen, visie en de kracht van een positieve bedrijfscultuur. Zijn toekomstplannen laten zien hoe ondernemers kunnen blijven innoveren en bijdragen aan de groei van anderen, terwijl ze hun eigen doelen nastreven. Brams verhaal dient als een inspiratie voor ons allemaal om groot te dromen en hard te werken voor die dromen, terwijl we een positieve impact maken op de wereld om ons heen.

Contact:

Naar onze andere podcasts!

Omzetcoach

Welkom bij onze nieuwste blog van SLIM Vooruit! Vandaag nemen we je mee in een boeiend gesprek met Franck Fielemon, oprichter van Omzetcoach.nl. Franck heeft een indrukwekkende achtergrond in de logistieke sector, waar hij bij DHL Global Forwarding wereldwijd verantwoordelijk was voor verkoopteams. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over hoe hij bedrijven heeft geholpen hun verkoopstrategieën te optimaliseren en om te zetten in groei.

Do Dashboard

In deze aflevering van de podcast ‘SLIM Verhaal’ praten we met Rob Batenburg, strategisch partner en innovator in de financiële sector. Als ervaren accountant en adviseur heeft Rob zich gericht op meer dan alleen de cijfers; hij streeft ernaar de ‘huisarts’ voor bedrijven te zijn door diepgaand inzicht en strategische ondersteuning te bieden.

De Zoetermeerse Brouwerij

Loek Eerhart, mede oprichter – samen met Viresh Bachoe – van Roem bier, vertelt over zijn transitie van een carrière als chemisch technoloog naar het volgen van zijn passie voor bierbrouwen. Deze overgang was geïnspireerd door de mogelijkheden die hij zag in de ambachtelijke biermarkt, een sector die in Nederland nog volop in ontwikkeling was.